ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

EcoContact a prezentat rezultatele concursului de desen „Redu, refolosește, reciclează - Un mediu curat pentru generațiile viitoare”

11:39 | 22.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 22 apr. /MOLDPRES/. Peste patru sute de participanți din 62 de instituții de învățământ, elevi ai claselor gimnaziale și liceale din Bălți, raioanele Fălești, Hâncești, Ialoveni, Ștefan Vodă, Căușeni şi Cahul au participat, în perioada 26 februarie - 29 martie 2024, la concursul de desen „Redu, refolosește, reciclează - Un mediu curat pentru generațiile viitoare”, transmite MOLDPRES.

Activitatea a fost consacrată Zilei Planetei Pământ și a fost organizată de către Asociația Obștească EcoContact în parteneriat cu Ministerul Mediului și direcțiile raionale de educație și învățământ, în cadrul proiectului „O justiție verde pentru un mediu protejat și comunități durabile în Republica Moldova”, finanțat de Suedia.

Concursul a avut drept scop sensibilizarea societății privind problemele de mediu existente la nivel local și național, precum și creșterea gradului de conștientizare a importanței prevenirii, reducerii, sortării și reciclării deșeurilor. Participanții au avut oportunitatea să-și ilustreze viziunea privind subiectele: probleme principale de mediu ale comunității mele; redu, sortează, refolosește, reciclează pentru un mediu mai curat.

„Totodată, această activitate face parte din activitatea platformelor locale de mediu, create în mun. Bălți, raioanele Fălești, Hâncești, Ialoveni, Ștefan Vodă, Căușeni, Cahul, în baza Ordinului Ministrului Mediului din 29 septembrie 2023, scopul acestora fiind stabilirea diverselor forme de colaborare cu parteneri în vederea prevenirii și atenuării daunelor aduse mediului și implementarea legislației de mediu la nivel local”, explică EcoContact.

În urma evaluării lucrărilor de către comisie de concurs formată din reprezentanți ai autorităților de mediu teritoriale, direcțiilor raionale de învățământ, ONG-lor de mediu și organizatorul concursului a fost stabilită lista câștigătorilor pentru fiecare dintre cele șapte raioane ce include 14 participanți.

Decernarea festivă a diplomelor și premiilor va avea loc pe parcursul lunilor aprilie – mai, în centrele raionale, în cadrul ședințelor platformelor locale de mediu.

img24002926

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!