ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Săptămâna începe cu avertizare meteorologică de înghețuri

12:56 | 22.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 22 apr. /MOLDPRES/. Meteorologii au emis pentru ziua de mâine Cod galben de înghețuri, valabil pe întreg teritoriul țării, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), în orele nocturne și ale dimineții se prevăd înghețuri pe arii extinse la suprafața solului cu intensitatea de -1..-3°C și izolat în aer cu intensitatea de -1..-2°C.

Specialiștii SHS afirmă că, pe parcursul lunii aprilie, de regulă, valorile temperaturii medii zilnice a aerului pot oscila în teritoriu între -1..-6ºC şi +22..+25ºC. În cea de-a doua lună a primăverii, înghețurile în aer sunt posibile pe teritoriul ţării în medie până la 20 aprilie, iar la suprafaţa solului – până la sfârşitul lunii, însă în unii ani acestea se pot semnala şi în luna mai.

img24002930

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!