ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 7 300 de cereri de înscriere a copiilor în clasa I au fost depuse timp de trei săptămâni în capitală

14:15 | 22.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 22 apr. /MOLDPRES/. Pe parcursul a trei săptămâni de la lansarea înscrierii în clasa I în instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău, 7 334 de cereri au fost depuse pe platforma escoala.chisinau.md. Informațiile au fost prezentate de șeful adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, Andrei Pavaloi, la ședința operativă a serviciilor primăriei capitalei, informează MOLDPRES.

Potrivit lui Andrei Pavaloi, în prezent, „există 13 instituții care au un număr mai mare de solicitări, în comparație cu numărul de locuri planificate, dar acest lucru, conform Regulamentului, nu împiedică desfășurarea celei de-a doua etape în aceste instituții”.

Procedura de înscriere se va desfășura în două etape. Prima va dura până pe 24 mai, pentru copiii care împlinesc 7 ani până în 1 septembrie. Rezultatele pentru prima etapă vor fi afișate la data de 30 mai, iar etapa a II-a se va desfășura în perioada 3 – 17 iunie.

Înscrierea copiilor în clasa I se face în școlile din districtele respective, în funcție de adresa de domiciliu a părinților sau a reprezentanților legali ai copiilor. În anul de studii 2024-2025, instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău vor oferi peste 10 400 de locuri pentru înmatricularea copiilor în clasa I.

img24002935

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!