ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Creditul Agricol de Urgență: 226 cereri recepționate și aprobate

14:17 | 22.04.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 22 apr. /MOLDPRES/. În perioada 1 martie - 19 aprilie 2024, potrivit Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului, au fost recepționate 226 de solicitări pentru Creditul Agricol de Urgență. Toate au fost aprobate, transmite MOLDPRES.

Instrumentul financiar este conceput pentru agricultorii micro și mici care cresc cereale. „Astfel, agricultorii pot obține credite cu o valoare maximă de 500.000 lei, fiind garantate de stat în proporție de 90%. Instrumentul poate fi accesat inclusiv de către cei a căror credite sunt plasate în categoria substandard, conform prevederilor BNM. Pentru a beneficia de acest credit, agricultorii se adresează băncilor comerciale, până pe 31 mai 2024”, explică Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare.

Solicitările agricultorilor sunt evaluate conform procedurilor individuale ale băncii. Solicitarea garanției de stat se realizează, la fel, prin intermediul băncilor.

img24002936

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!