ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului a promulgat noul Cod silvic

16:56 | 22.04.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 apr. /MOLDPRES/. Astăzi, de Ziua Pământului, Președintele Maia Sandu a promulgat noul Cod silvic, care aduce multe mecanisme noi pentru protecția pădurilor noastre, transmite MOLDPRES.

Șefa statului a subliniat că odată cu lansarea Programului național de împădurire, silvicultorii au semnalat o problemă mai veche - este vorba de pădurile plantate anterior pe terenurile primăriilor, care nu puteau fi înregistrate și întreținute de autoritățile locale. Noul Cod silvic, pe lângă mai multe reguli și oportunități pentru pădurile administrate de stat, aduce mai multă claritate și în modul de gestionare a pădurilor de către primării și vine să-i ajute pe primari să acceseze finanțare din Fondul Național pentru Mediu pentru elaborarea amenajamentelor silvice.

„Avem grijă de pădurile noastre, căci ele înseamnă mai multă apă în fântâni și râuri, un sol mai fertil, un aer mai curat și o viață mai sănătoasă”, a punctat Președintele. 

img24002945

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!