ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

FOTO Expoziție inedită la Parlament

09:56 | 23.04.2024 Categorie: Cultură

Chişinău, 23 apr. /MOLDPRES/. Parlamentul găzduiește o expoziție de enciclopedii cu genericul „Cultura cunoașterii din enciclopedii”. Expoziția numără peste 100 de titluri de enciclopedii și se desfășoară în contextul Zilei internaționale a cărții și a drepturilor de autor, dar și a Zilei bibliotecarului, marcată anual la data de 23 aprilie, comunică MOLDPRES.

Evenimentul este organizat de Biblioteca Parlamentului Republicii Moldova în parteneriat cu Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”.

Colecția de enciclopedii este din fondul Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”. Acestea sunt destinate cititorilor de diferite vârste, incluzând perioade de la enciclopedii clasice precum Britannica (1768-2010), la ediții moderne, online.

Printre cărțile expuse se regăsesc: Enciclopedia oamenilor Moldovei, Enciclopedia Uniunii Europene, Enciclopedia localităților Republicii Moldova, Marea Enciclopedie a Cunoașterii, Patrimoniul Mondial UNESCO, Marea Carte a Personalităților, Enciclopedia Elevului, Enciclopedia Casei, 1000 de capodopere ale picturii europene, Marile Minuni ale Lumii, 1000 de sculpturi ale unor artiști de geniu, Mica enciclopedie de finanțe, monedă, asigurări ș.a. Printre exponate figurează și volumele din 1894 ale dicționarului etimologic al limbii române „Etymologicum Magnum Romaniae”, semnat de B.P. Hasdeu.

Expoziția va fi deschisă până pe 22 mai 2024. Poate fi vizitată zilnic, de luni până vineri, între orele 8.00-17.00.

img24002953

img24002953

img24002953

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!