ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

De Ziua Pământului, la Soroca a fost inaugurată o nouă zonă verde

10:58 | 23.04.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 23 apr. /MOLDPRES/. Pe 22 aprilie, de Ziua internaţională a Pământului, Primăria municipiului Soroca a sărbătorit inaugurarea scuarului de pe strada Vasile Stroescu, invitând locuitorii cartierului și partenerul străin, Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID), să celebreze acest eveniment. Proiectul a fost realizat cu sprijinul tehnic și financiar al Agenției SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), devenind un exemplu de cooperare eficientă între administrația locală și donatorul american, transmite MOLDPRES.

Pe parcurs, proiectul a reușit să evolueze într-o platformă de colaborare între primăria municipiului Soroca și mai mulți donatori internaționali. „Astfel, efortul colectiv a dus la construirea suplimentară a patru foișoare pe teritoriul scuarului, iar, ca următorul pas în dezvoltarea infrastructurii acestei zone, primăria consideră posibilitatea amenajării unui teren de joacă pentru copii”, indică USAID.

Printre beneficiarii proiectului se numără peste 10.000 de cetățeni, în primul rând locuitorii cartierului care sunt încântați de noul spațiu public ce le-a îmbunătățit calitatea vieții. Copiii, în special, se bucură de noua zonă de odihnă în aer liber, navigând pe aleile parcului cu biciclete, role sau skateboard-uri, menţionează sursa citată.

Cu ocazia inaugurării scuarului și pentru a marca Ziua mondială a Pământului, şeful adjunct al agenției USAID, John Riordan, a plantat un copac la Soroca, aducând și o contribuție personală acestui proiect. „Dorința locuitorilor de a avea o zonă verde în cartier și bucuria lor ca urmare a realizării acestui proiect au evidențiat încă o dată importanța zonelor verzi, ca elemente esențiale ale vieții urbane, ce aduc beneficii semnificative atât pentru persoane, cât și pentru comunitatea în ansamblu”, a spus oficialul USAID.

Valoarea totală a proiectului a constituit 100.706 de dolari, inclusiv investiția agenției USAID de 70.633 de dolari.

Comunitatea Mea este programul emblematic al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) în domeniul guvernării locale, implementat în Republica Moldova de organizația internațională IREX. Programul are menirea de a acorda suport autorităților publice locale în a deveni mai eficiente, transparente și responsabile față de cetățeni. În prezent, Programul Comunitatea Mea colaborează cu 123 de primării și localități din întreaga țară, care beneficiază de instruiri și asistență tehnică pentru îmbunătățirea serviciilor publice locale, implicarea cetățenilor în guvernarea locală și implementarea instrumentelor de creștere a veniturilor locale.

img24002957

img24002957

img24002957

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!