ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cercetători de pe ambele maluri ale Prutului se vor reuni la Chișinău pentru a discuta despre patrimoniul cultural și destinul european comun

13:03 | 23.04.2024 Categorie: Cultură

Chişinău, 23 apr. /MOLDPRES/. În perioada 25-26 aprilie curent, la Universitatea de Stat din Moldova (USM) va avea loc Conferința științifică „România-Republica Moldova: Patrimoniu cultural și destin european comun”, informează MOLDPRES.

Evenimentul va reuni cercetători de pe ambele maluri ale Prutului pentru a discuta și analiza aspecte legate de istorie, artă, tradiții și alte domenii relevante pentru patrimoniul cultural comun și pentru evoluția europeană a ambelor state.

Evenimentul este organizat de USM, cu sprijinul Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău și se va desfășura sub înaltul patronaj al președintelui României – Klaus Werner Iohannis și al președintelui Republicii Moldova – Maia Sandu.

Inaugurarea evenimentului va avea loc pe data de 25 aprilie curent, în incita Blocului Central al Universității de Stat din Moldova, aula „Regina Maria”, ora 12.00.

img24002966

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!