ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

FOTO Punctul de trecere a frontierei moldo – ucrainene Giurgiulești-Reni, inaugurat după reconstrucție

12:37 | 17.05.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 17 mai. /MOLDPRES/. Punctul de trecere a frontierei moldo – ucrainene Giurgiulești-Reni a fost inaugurat după reconstrucție. Acesta va fluidiza traficul la vamă atât pentru camioane, cât și pentru autocare, informează MOLDPRES.

În cadrul reuniunii multilaterale Quint, secretarul de stat al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR), Mircea Păscăluță, împreună cu omologii săi secretarul de stat al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii din România, Irinel Ionel Scrioșteanu și viceministrul Dezvoltării Comunităților, Teritoriilor și Infrastructurii din Ucraina, Serghei Derkach, au anunțat operaționalizarea punctului de control comun Giurgiulești-Reni, după finalizarea lucrărilor de reconstrucție.

Secretarul de stat al MIDR, Mircea Păscăluță, a subliniat că evenimentul a marcat un moment important de conexiune între cele trei țări. „Angajamentul nostru de a sprijini Ucraina în reconstrucția infrastructurii rămâne puternic. Vrem să permitem transportului să treacă ușor dinspre Ucraina spre UE și viceversa, prin intermediul Republicii Moldova. Am depus la CEF un proiect de cofinanțare pentru drumul de acces către punctul de trecere a frontierei. Acest drum are acum două benzi, iar extinderea lui la patru benzi ar facilita considerabil transportul”, a spus Mircea Păscăluță.

Punctul de trecere a frontierei moldo – ucrainene va permite serviciilor vamale și de frontieră din Republica Moldova și Ucraina să colaboreze pentru a facilita tranzitul transportului de mărfuri și pasageri. Proiectul este rezultatul eforturilor comune dintre Republica Moldova, Ucraina, România și partenerii din SUA și UE, în contextul întâlnirilor Quint Meeting.

Noul punct de trecere a frontierei va fluidiza traficul la vamă atât pentru camioane, cât și pentru autocare, care vor beneficia de o bandă special amenajată. Pasagerii nu vor mai fi obligați să se oprească la punctul de control moldovenesc, deoarece toate procedurile de control vor fi efectuate pe partea ucraineană. Acest lucru va reduce semnificativ timpul de așteptare pentru trecerea frontierei.

img24003632

img24003632

img24003632

img24003632

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!