ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un vameș este cercetat de CNA după ce ar fi pretins mită de la un voluntar care transporta refugiați

12:53 | 17.05.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 17 mai. /MOLDPRES/. Un inspector vamal din cadrul Postului Vamal Tudora este cercetat pentru corupere pasivă, fiind denunțat la CNA după ce ar fi pretins sistematic mită de la un voluntar care acorda servicii de transport pentru refugiații din Ucraina, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNA, vameșul ar fi pretins bani pentru a nu supune procedurii de inspecție detaliată a mijloacelor de transport la trecerea frontierei de stat.

În dimineața zilei de astăzi, ofițerii CNA, au efectuat percheziții în biroul vameșului, mijlocul de transport și domiciliul acestuia, în scopul acumulării probelor relevante anchetei. La moment, bănuitul este cercetat în stare de libertate.

Serviciul Vamal a anunțat că a demarat o investigație internă și acordă suport organelor competente în vederea elucidării tuturor circumstanțelor și atragerii la răspundere în conformitate cu normele legale.

„Conducerea Serviciului Vamal condamnă și nu tolerează acțiunile de corupție în cadrul instituției”, se spune în comunicatul emis de instituție.

img24003633

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!