ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Elevi din clasa a IV-a din două licee din capitală au susținut testul la matematică în format digital

14:37 | 17.05.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 17 mai. /MOLDPRES/. Un număr de 185 de elevi din Liceul Teoretic „Mircea Eliade” și Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi” din municipiul Chișinău au susținut astăzi, în format digital, testul la matematică din cadrul testării naționale în învățământul primar, transmite MOLDPRES.

Elevii au rezolvat la calculator, pe o platformă specializată, un test la matematică, în format digital, constituit din 14 itemi. Durata examenului a fost de 60 de minute.

„Testarea națională la matematică în format digital vine să contribuie la îmbunătățirea procesului educațional și va pregăti elevii pentru cerințele unei lumi digitale în continuă schimbare”, a afirmat Lilia Ivanov, directoarea Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare.

În luna februarie, 25 de elevi din cele două instituții au participat la testarea pilot la calculator și au avut posibilitatea de a exersa pe un test de antrenament pentru a fi familiarizați cu interfața aplicației, tipologia itemilor, cronometrarea timpului.

Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, astăzi la testarea națională în învățământul primar participă 31.114 elevi în 1.084 instituții de învățământ.

img24003638

img24003638

img24003638

img24003638

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!