ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Locuitorii din raioanele Căușeni și Nisporeni vor beneficia de consultații medicale gratuite

10:52 | 20.05.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 20 mai. /MOLDPRES/. În această săptămână, echipele mobile de medici specialiști vor oferi consultații profilactice gratuite locuitorilor din raioanele Căușeni și Nisporeni. Consultațiile vor fi acoperite din mijloacele financiare ale fondului măsurilor de profilaxie al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM), informează MOLDPRES.

Potrivit CNAM, în săptămâna curentă, complexul radiodiagnostic mobil pentru examinarea cutiei toracice se va afla în mai multe localități din raioanele Căușeni și Nisporeni: pe 20 mai – în Taraclia, Căușeni; în perioada 21 – 24 mai – în Căinari, Căușeni. În perioada 20 – 22 mai – în Șișcani, Nisporeni și în zilele de 23 și 24 mai – în Bolțun, Nisporeni.

Conform datelor CNAM, săptămâna trecută au efectuat examene profilactice gratuite 775 de persoane, dintre care 420 – screening pulmonar și 355 copii au fost consultați de medicii stomatologi.

img24003684

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!