ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șase persoane, printre care un medic, au ajuns în vizorul CNA pentru fapte de corupție

11:38 | 20.05.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 20 mai. /MOLDPRES/. Președintele Comisiei Medicale a conducătorilor de autovehicule din Ialoveni, secretara comisiei, medicul psihiatru și trei intermediari sunt cercetați de Centrul Național Anticorupție (CNA) și procurori pentru corupere sistemică, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNA, membrii Comisiei sunt bănuiți că „primeau sistematic” de la diferite persoane fizice bani în schimbul facilitării eliberării adeverinței medicale a conducătorilor de vehicule și a candidatului pentru obținerea permisului de conducere fără ca cei din urmă să fie supuși examenului medical.

Ca rezultat, în perioada martie-mai 2024, au fost documentate peste 40 cazuri de primire a mijloacelor financiare de către membrii Comisiei Medicale, iar sumele variau între 300 și 800 de lei pentru un certificat.

În dimineața zilei de astăzi, ofițerii CNA au desfășurat 12 percheziții, în urma cărora secretara Comisiei Medicale a fost reținută pentru o perioadă de 72 ore și urmează a fi plasată în izolatorul CNA. Alte cinci persoane urmează a fi recunoscute și audiate în calitate de bănuit și cercetate în stare de libertate.

img24003688

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!