ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

IGP: În zilele de odihnă, peste 2 500 de șoferi au fost amendați pentru depășirea limitei de viteză

12:01 | 20.05.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 20 mai. /MOLDPRES/. În zilele de odihnă, inspectorii de patrulare au înregistrat 2 828 de cazuri în care au fost încălcate regulile de circulație rutieră. Cei mai mulți șoferi – 2 574 au fost amendați pentru depășirea limitei de viteză, informează MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției (IGP), 26 șoferi au fost înlăturați de la volan, fiind depistați în stare de ebrietate.

Totodată, 86 de procese verbale au fost întocmite pentru necuplarea centurii de siguranță. La fel, 255 de conducători auto au fost amendați pentru nerespectarea indicatoarelor de semnalizare rutieră.

De asemenea, 36 șoferi au fost sancționați pentru neacordarea priorității legale pietonilor, iar 426 au fost amendați pentru oprirea în locuri interzise. 

În zilele de odihnă, polițiștii au intervenit în 233 de cazuri, apeluri parvenite la numărul unic de urgență 1️12.

img24003689

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!