ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Meteorologii prognozează vreme frumoasă în ultima decadă din mai

15:16 | 20.05.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 20 mai. /MOLDPRES/. Luna lui Florar intră pe ultima sută de metri cu temperaturi ridicate, vreme variabilă, pe alocuri cu cer noros şi izolat cu ploi de scurtă durată, transmite MOLDPRES.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), în această săptămână, noaptea vor fi temperaturi de până la 15 grade Celsius, iar ziua se vor înregistra maxime de 28 de grade. Cel mai frig va fi, tradiţional, în nordul ţării, unde se așteaptă maxime diurne de 23 grade Celsius şi până la 9 grade – noaptea.

Ultima decadă a lunii se arată a fi fără precipitaţii semnificative, izolat fiind posibile doar ploi slabe, de scurtă durată.

Pe 22 mai, creştinii ortodocşi de stil vechi îl sărbătoresc pe Sfântul Nicolai, denumit şi „cel de vară”. Se consideră că după această zi vara intră în forţă.

 

 

 

img24003701

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!