ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Moartea președintelui Iranului: Toate cele nouă victime ale accidentului de elicopter au fost identificate

15:23 | 20.05.2024 Categorie: Externe

Chişinău, 20 mai. /MOLDPRES/. Guvernul iranian a anunţat că au fost identificate toate cele nouă victime ale accidentului de elicopter de duminică în care şi-a pierdut viaţa preşedintele Ebrahim Raisi, relatează dpa, citată de Agerpres și Moldpres.

În pofida faptului că prezentau arsuri severe, a fost stabilită identitatea tuturor ocupanţilor aeronavei prăbuşite, a declarat luni pentru agenţia de presă iraniană Tasnim un înalt responsabil guvernamental.

Corpurile neînsufleţite au fost transferate la Tabriz, capitala provinciei iraniene Azerbaidjanul de est.

Media de stat au confirmat mai devreme decesul tuturor celor nouă ocupanţi ai elicopterului, inclusiv al preşedintelui Ebrahim Raisi şi al ministrului de externe Hossein Amirabdollahian. Accidentul s-a produs la întoarcerea de la o reuniune cu preşedintele Azerbaidjanului, Ilham Aliev.

În elicopter se afla şi un imam din Tabriz care oficiase rugăciunile de vineri şi care a mai supravieţuit circa o oră după prăbuşirea aparatului, reuşind să contacteze biroul preşedintelui înainte să moară, a mai relatat Tasnim.

img24003705

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!