ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministerul Agriculturii a lansat procedura de finanțare a Grupurilor de Acțiune Locală în cadrul Programului LEADER

10:00 | 21.05.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 21 mai. /MOLDPRES/. Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA) anunță că începând din 20 mai 2024, Agenţia de Intervenţii şi Plăţi în Agricultură (AIPA) va desfăşura procedura de finanțare a Grupurilor de Acțiune Locală (GAL) în cadrul Programului LEADER, transmite MOLDPRES.

În cadrul celui de-al II-lea apel, desfășurat în perioada 15 ianuarie - 23 februarie 2024, au fost depuse 51 de cereri pentru selectarea grupurilor de acțiune locală și aprobarea strategiilor de dezvoltare locală pentru finanțare din Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural (FNDAMR). „Comisia de selectare și aprobare, instituită în cadrul ministerului, a evaluat cererile depuse și a examinat strategiile de dezvoltare locală conform criteriilor stabilite. Drept urmare, au fost selectate și aprobate toate cele 51 de cereri”, indică MAIA.

Din cele 51 de grupuri de acțiune locală aprobate, 31 vor beneficia de finanțare imediată, cu o valoare totală de circa 160 milioane lei pentru perioada 2024-2025, respectiv circa 80 milioane lei pentru fiecare an calendaristic. Celelalte 20 de GAL-uri vor fi finanțate pe măsură ce vor fi identificate resurse adiționale și va fi suplinit bugetul FNDAMR.

img24003721

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!