ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

FOTO Peste 200 de copii refugiați din Ucraina frecventează un Centru de Dezvoltare la Teatrul de Păpuși „Licurici”

10:01 | 21.05.2024 Categorie: Cultură

Chişinău, 21 mai. /MOLDPRES/. Peste 200 de copii refugiați din Ucraina participă săptămânal la activitățile Centrului recreativ-dezvoltativ din foaierul și Casa mare a Teatrului Republican de Păpuşi „Licurici” din capitală, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, Ala Toma, directorul teatrului, a subliniat că acest centru a fost deschis în aprilie 2022. Aici activează atât cadre didactice din țara noastră, cât și pedagogi ucraineni.

„La centru sunt organizate zilnic o varietate de activități pentru copiii cu vârste cuprinse între 4-12 ani. Aceștia participă la activități de artă, design grafic, robotică-junior, hand-made, terapia prin jocul de nisip, neurografică, lectură, matematică, limba engleză, ucraineană și română, științe. Ne bucură mult că programul adună tot mai mulți copii, iar părinții au posibilitatea să se implice în activități împreună cu cei mici, să comunice și să interacționeze într-un mediu plăcut și prietenos. În pauza dintre activități, beneficiarii Centrului au parte de gustări și mese calde”, a spus Ala Toma.

Activitățile sunt realizate în cadrul proiectului „Răspuns la criza umanitară din Ucraina”, în parteneriat cu Programul Educațional „Pas cu Pas”, Ministerul Culturii, Teatrul Republican de Păpuşi „Licurici” și cu sprijinul financiar al World Vision International.

De asemenea, deja timp de doi ani, familiile din Ucraina beneficiază de bilete gratuite la spectacolele Teatrului Republican de Păpuşi „Licurici”.

img24003722

img24003722

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!