ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

De la începutul anului curent peste 2600 hectare de teren au fost compromise de incendii de vegetație

10:33 | 21.05.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 21 mai. /MOLDPRES/. Circa 2 693,3 hectare de teren au fost compromise de arderea vegetației uscate de la începutul anului pe teritoriul Republicii Moldova, fiind înregistrate 1326 cazuri de ardere, comunică MOLDPRES.

Potrivit IGSU, de la începutul anului curent de către angajații Inspectoratului pentru Protecția Mediului și Inspectoratele de Poliție au fost întocmite 82 procese-verbale pentru arderea vegetației, fiind aplicate amenzi de 289 550 lei.

Sancțiunile au fost aplicate în raioanele Bălți, Soroca, UTA Găgăuzia, Edineț, Cahul, Glodeni, Drochia, Dubăsari, Sîngerei, Rîșcani, Fălești, Ungheni și municipiul Сhișinău.

Angajații IGSU continuă informarea și avertizarea populației în toate regiunile țării, la capitolul riscurilor legate de producerea incendiilor de vegetație și sancționările aplicabile în cazul aprinderii intenționate a deșeurilor menajere și terenurilor cu iarbă uscată.

În urma activităților de prevenire desfășurate de către angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI au fost avertizate 120 750 persoane din țară.

Specialiștii IGSU avertizează că în condiții de temperaturi ridicate și umiditate redusă riscul producerii și răspândirii focarelor de ardere a vegetației uscate pe arii extinse este unul major.

img24003724

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!