ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 230 de motociclete ridicate și transportate la parcarea specială în timpul operațiunii „Motociclistul”

11:07 | 21.05.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 21 mai. /MOLDPRES/. Peste 230 de motociclete au fost ridicate și transportate la parcarea specială în timpul operațiunii „Motociclistul”. Acțiunea se desfășoară în perioada 8 aprilie – 31 octombrie, informează MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, de la începutul operațiunii, 153 de motocicliști au fost sancționați pentru încălcarea regulilor de folosire a echipamentului de protecție, iar 63 au încălcat regulile de oprire şi neacordarea de prioritate pietonilor.

Totodată, 58 de șoferi se aflau în stare de ebrietate, dintre care 28 – avansată, iar 40 de conducători au depășit limita de viteză.

De asemenea, 76 de persoane aveau permis de conducere de o categorie necorespunzătoare, iar 213 conduceau vehiculul fără permis.

Alți 15 conducători au predat motocicleta unei persoane care nu deține permis de conducere, iar trei au fost documentați pentru comportament agresiv în traficul rutier.

Operațiunea „Motociclistul” are scopul de sporire a nivelului de disciplină rutieră a conducătorilor de motociclete și motorete. În timpul acțiunii, oamenii legii au intensificat acţiunile de combatere şi control asupra comportamentului în trafic și verifică starea tehnică a motocicletelor.

img24003725

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!