ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CSM a admis dosarele a șase judecători pentru CSJ

11:30 | 21.05.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 21 mai. /MOLDPRES/. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a declarat astăzi admisibile șase dosare ale candidaților la funcția de judecător al Curtea Supremă de Justiție (CSJ), informează MOLDPRES.

Astfel, Plenul CSM a declarat admisibile dosarele candidaților: Sergiu Brigai, Leonid Chirtoacă, Aliona Ciocanu, Aliona Corcenco, Ion Munteanu și Iuri Lealin pentru ocuparea funcțiilor vacante de judecător al CSJ.

Totodată, la solicitarea candidatului Mariana Cherpec, Plenul CSM a votat retragerea acesteia din concurs.

Dosarul candidatului Vladislav Gribincea a fost declarat inadmisibil din cauza neprezentării în termen a certificatului medical privind starea sănătății și două referințe de la persoane notorii.

CSJ este instanța judecătorească supremă care asigură aplicarea corectă și uniformă a legislației de către toate instanțele judecătorești, soluționarea litigiilor apărute în cadrul aplicării legilor, garantează responsabilitatea statului față de cetățean și a cetățeanului față de stat. Acesta are un președinte, doi vicepreședinți și 30 de judecători.

img24003726

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!