ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrul Național „Eugene Ionesco” readuce în scenă spectacolul „O zi din viața lui Helen”

13:43 | 21.05.2024 Categorie: Cultură

Chişinău, 21 mai. /MOLDPRES/. La Teatrul Național „Eugene Ionesco” va avea loc joi, 23 mai, la ora 18.30, spectacolul „O zi din viața lui Helen” de Helmut Peschina, în regia lui Sergiu Chiriac, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, spectacolul este o adaptare după piesa „Las’ că vezi tu!” a autorului austriac Helmut Peschina. O istorie banală a unei vieți (ne)trăite, povestită de către o femeie care își sărbătorește a 70-a aniversare. Nu știm exact dacă are într-adevăr șaptezeci de ani, cel puțin asta spune celui mai bun prieten, papagalului Kiki, care o ajută pe Helen să aranjeze masa de sărbătoare. Distribuția: Helen - Tatiana Manoil

În aceeași zi, la ora 19.00 Teatrul „Geneza Art” va oferi publicului spectacolul „Prenumele”, comedie franceză scrisă de Matthieu Delaporte și Alexandre de la Patelliere, în regia Danielei Burlaca, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, piesa este o comedie de situații, cu mici accente de dramă, care merită văzută din plin. Subiectul piesei pornește de la o glumă nevinovată, care declanșează situații comice și dezvăluiri flagrante. În roluri: Iurie Gologan, Inna Colbasiuc, Ilie Nadelcu, Veronica Odagiu, Cristian Perepeliuc, Cristina Trînbaci.

Tot joi, la ora 18.00, Sala cu Orgă va găzdui un concert cu genericul „Flautul fermecat” al flautistului Ion Negură. În partea I, Ion Negură și Olga Iuhno vor prezenta un recital de flaut și pian, iar în partea a doua,  protagonistul manifestării va fi susținut de Orchestra Națională de Cameră, prim-dirijor – Cristian Florea și flautistul Viorel Grosu.

În program: F. Poulenc - Sonata pentru flaut și pian, F. Kuhlau - Trio pentru 2 flaute și pian, op.119, F.J. Haydn - Trio în Sol major pentru flaut, cello și pian, Hob.XV:15 /la violoncel – Cristian Florea, G. Finzi - Romanță în Mi-bemol major pentru corzi, op.11, S. Mercadante - Concert pentru flaut și orchestră și
F. Doppler - Andante și Rondo pentru 2 flaute și orchestră, op.25.

img24003732

img24003732

img24003732

img24003732

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!