ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenda europeană, discutată de viceprim-ministra Cristina Gherasimov la Reuniunea informală a miniștrilor Afacerilor Externe și Europene din UE

12:55 | 21.05.2024 Categorie: Oficial

Bruxelles, 21 mai. /MOLDPRES/. Viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, a participat marți dimineață, la Bruxelles, la deschiderea Reuniunii informale a celor 27 de miniștri ai Afacerilor Externe și Europene din țările UE. Evenimentul a fost organizat de Președinția belgiană a Uniunii Europene, transmite MOLDPRES.

Cristina Gherasimov a mulțumit doamnei Hadja Lahbib, ministra Afacerilor Externe și Europene a Belgiei, pentru invitație și pentru posibilitatea de a le vorbi omologilor din țările membre despre evoluțiile de pe agenda noastră europeană.

„Am discutat despre nivelul de realizare a ultimelor trei recomandări ale Comisiei Europene, despre prioritățile pentru perioada următoare și provocările cărora trebuie să le răspundem, și mi-am exprimat convingerea că împreună, cu sprijinul prietenilor și partenerilor din UE, putem să consolidăm parcursul european al Republicii Moldova”, a spus oficiala de la Chișinău după eveniment.

De asemenea, viceprim-ministra pentru Integrare Europeană a vorbit despre eforturile Guvernului pentru a fi pregătit de negocierile de aderare propriu-zise. „Am accentuat, în context, importanța organizării Conferinței Interguvernamentale în viitorul apropiat. Este un moment așteptat prin care vom porni la un drum lung, dar și mobilizator pentru întreaga societate”, a adăugat Cristina Gherasimov.

img24003733

img24003733

img24003733

img24003733

img24003733

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!