ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

COVID-19: Săptămâna trecută au fost înregistrate 15 cazuri

15:24 | 21.05.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 21 mai. /MOLDPRES/. În Republica Moldova, în ultima săptămână au fost înregistrate 15 cazuri de COVID-19 și patru cazuri de gripă, comunică MOLDPRES.

Potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică /ANSP/, în perioada 13-19 mai, cazurile de COVID-19 sunt în descreștere cu 25% comparativ cu săptămâna precedentă de monitorizare. Dintre acestea, patru cazuri au fost raportate la copii.

Tot săptămâna trecută, pe teritoriul țării noastre au fost confirmate patru cazuri de gripă sezonieră. De la începutul sezonului rece, în țara noastră au fost înregistrate 1.776 de cazuri de gripă, 221.562 cazuri de infecții respiratorii.

Specialiștii ANSP recomandă respectarea principalelor măsuri de protecție pentru sănătatea și siguranța cetățenilor. Printre acestea – păstrarea distanței sociale, evitarea locurilor aglomerate, respectarea regulilor de igienă a mâinilor, igiena respiratorie, respectarea măsurilor sanitare la locul de muncă, cu aerisirea spațiilor închise, purtarea măștilor în instituțiile medicale și adresarea la medicul de familie la apariția primelor simptome ale infecției COVID-19.

Medicii reiterează că vaccinarea împotriva gripei și COVID-19 rămâne a fi cea mai eficientă metodă de a evita cazurile grave de boală și deces.

img24003741

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!