ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul Dorin Recean, în discuții cu vicepreședintele Comisiei Europene, Josep Borrell Fontelles

15:38 | 21.05.2024 Categorie: Oficial

Bruxelles, 21 mai. /MOLDPRES/. Parcursul european al Republicii Moldova, consolidarea capacităților în domeniul apărării și alinierea la politica externă și de securitate comună a Uniunii Europene au fost printre principalele subiecte abordate de către prim-ministrul Dorin Recean și vicepreședintele Comisiei Europene, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Josep Borrell Fontelles., transmite MOLDPRES.

Șeful Executivului a apreciat asistența oferită de UE, precum și rolul Misiunii de Parteneriat a Uniunii Europene în Republica Moldova, subliniind că, în doar un an de la lansare, aceasta a devenit un partener de încredere al autorităților în domeniul gestionării crizelor și al amenințărilor hibride, dar și al securității cibernetice și combaterii dezinformării.

„Mă bucur să știu că putem conta pe ajutorul Comisiei Europene pentru a construi Moldova Europeană, la fel cum și Uniunea Europeană poate conta pe țara noastră pentru o regiune mai puternică și pașnică pentru toată Europa”, a declarat premierul Dorin Recean.

Întrevederea șefului Guvernului de la Chișinău cu vicepreședintele Comisiei Europene a avut loc în contextul celei de-a opta reuniuni a Consiliului de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană, care se desfășoară la Bruxelles.

Oficialii urmează să semneze un parteneriat de securitate și apărare între Republica Moldova și Uniunea Europeană. „Ne așteptăm ca acesta să modernizeze și să structureze mai bine dialogul nostru în domeniul securității și apărării”, a menționat premierul.

img24003745

img24003745

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!