ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Semnat la Bruxelles: R. Moldova va participa la componenta Ocuparea forței de muncă și inovare socială a Fondului Social European Plus

16:51 | 21.05.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 21 mai. /MOLDPRES/. Republica Moldova va participa la componenta Ocuparea forței de muncă și inovare socială (EaSI) a Fondului Social European Plus (FSE+). Un acord în acest sens a fost semnat astăzi la Bruxelles de ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, informează MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Muncii și Protecției Sociale (MMPS), este pentru prima dată când Republica Moldova va avea acces la aceste fonduri și va putea beneficia de mai multe resurse financiare pentru implementarea reformelor. Astfel, documentul reprezintă un pas important în consolidarea relațiilor dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, având ca scop principal îmbunătățirea oportunităților de angajare și promovarea inovării sociale în țara noastră. Prin participarea la programul EaSI, țara noastră va beneficia de sprijin financiar și tehnic pentru implementarea politicilor de ocupare a forței de muncă, incluziune socială și reducere a sărăciei.

„Este un pas extrem de important pentru parcursul european al Republicii Moldova și pentru continuarea reformelor începute, în special în domeniul ocupării forței de muncă și inspecția muncii. Continuăm să muncim pentru a aduce Europa la noi acasă. Ne dorim să aducem o schimbare pozitivă în viața cetățenilor noștri, oferindu-le acces la locuri de muncă decente și la servicii sociale de calitate”, a menționat ministrul Alexei Buzu.

Fondul social european își propune să sprijine asigurarea unor niveluri ridicate de ocupare a forței de muncă, a unei protecții sociale echitabile și a unei forțe de muncă calificate și reziliente, pregătite pentru piața muncii din viitor, precum și a unor societăți favorabile incluziunii și bazate pe coeziune, ce urmăresc să eradicheze sărăcia și să pună în aplicare principiile stabilite în Pilonul european al drepturilor sociale.

De asemenea, acordul semnat va permite Republicii Moldova să participe activ la diverse inițiative și proiecte europene, menite să sprijine reformele în domeniul muncii și protecției sociale. Acesta va facilita, de asemenea, schimbul de bune practici și experiențe cu alte state membre ale Uniunii Europene, contribuind astfel la dezvoltarea unor politici eficiente și durabile.

img24003749

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!