ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CSM a propus președintei Maia Sandu numirea în funcție a trei judecători la CSJ

09:50 | 22.05.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 22 mai. /MOLDPRES/. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a propus Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, numirea în funcția de judecători ai Curții Supreme de Justiție a Stelei Procopciuc, Vioricăi Puica și a Dianei Stănilă, comunică MOLDPRES.

Recent CSM a intervievat patru candidați la funcția de judecător la CSJ. În urma prestației candidaților și analizei materialelor dosarelor personale, membrii CSM au evaluat candidații după cum urmează: judecătorul Viorica Puica a obținut 93 puncte, judecătorul Stela Procopciuc - 93 puncte, judecătorul Diana Stănilă - 85 puncte, judecătorul Aurelia Cazacliu - 57 puncte.

Astfel, potrivit art. 7 al. 3 a Legii cu privire la CSJ și punctului 30 al Regulamentului privind selecția judecătorilor CSJ, membrii CSM au propus Președintelui Republicii Moldova numirea în funcția de judecători ai CSJ următorii magistrați: Stela Procopciuc, Viorica Puica și Diana Stănilă. 

Conform sursei citate, în prezent în examinarea CSM se află raportul cu privire la propunerea de nepromovare a judecătorului Adrian Ciobanu, iar referitor la candidații din rândul judecătorilor Grigori Manoli și Dorin Munteanu, Comisia încă nu s-a expus.

img24003767

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!