ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Luptătorii de stil greco-roman au cucerit două medalii la Campionatul European U-23

11:32 | 22.05.2024 Categorie: Sport

Chişinău, 22 mai. /MOLDPRES/. Luptătorii de stil greco-roman au cucerit două medalii la Campionatul European U-23, care se desfășoară la Baku, Azerbaijan, transmite MOLDPRES.

Vitalie Eriomenco a cucerit medalia de argint, cedând la limită în finala categoriei de până la 63 kg, în fața azerului Ziya Babashov (3-2). 

Pe podium la europenele rezervate vârstei sub 23 de ani a urcat și Alexandrin Guțu. În finala mică a categoriei de greutate de 77 kg, luptătorul nostru l-a învins cu 3-2 pe rusul Ismail Barakhoev.

Până a ceda în semifinale în fața viitorului campion, azerul Khasay Hasanli, pe care l-a învins anul trecut în finala competiției continentale la aceeași vârstă, Alexandrin Guțu a repurtat trei victorii convingătoare: 9-0 cu polonezul Kamil Aleksander Czarnecki, 8-0 cu portughezul Joao Pedro Duarte Simoes, și 13-0 cu suedezul Lars Adam Magnus Strandner.

Un alt reprezentant al țării noastre, Leonid Moroz a cedat în finala mică a categoriei de greutate de până la 55 kg împotriva rusului Adam Ulbashev și a ocupat locul V.

Lotul național de greco-romane mai păstrează șanse la medalii la Campionatul European U-23, în concursul de greco-romane, prin Vasile Zabica (72 kg), Alexandru Solovei (82 kg) și Roman Balchivschii ( 97 kg). Sportivii vor disputa duelurile în recalificări în lupta pentru medalia de bronz în categoriile lor de greutate.

img24003772

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!