ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

FOTO La USMF „Nicolae Testemițanu” se desfășoară un curs de instruire privind gestionarea calamităților și a situațiilor de urgență

12:49 | 22.05.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 22 mai. /MOLDPRES/. La Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” (USMF) se desfășoară un curs de instruire privind comportamentul în caz de calamități și situații de urgență, precum și acordarea primului ajutor, informează MOLDPRES.

Activitatea de instruire este organizată în perioada 20-24 mai curent, în comun cu reprezentanți ai Gărzii Naționale din statul Carolina de Nord, Statele Unite ale Americii, în cadrul Parteneriatului bilateral între Republica Moldova și statul Carolina de Nord.

Astăzi, la Complexul Sportiv Universitar (str. Mălina Mică, 66/1) au loc lecții practice și simulări de situații, între orele 9:00-16:00. 

Joi, 23 mai, participanții la curs vor desfășura exerciții practice pe terenul sportiv în aer liber (str. Mălina Mică, 66/1), între orele 9:00-15:00. 

La activitățile de instruire participă peste 140 de persoane de la catedrele universitare de Ortopedie și traumatologie, Anesteziologie și reanimatologie nr. 1 „Valeriu Ghereg”, Anesteziologie și reanimatologie nr. 2, Chirurgie generală și semiologie nr. 3, Medicină militară și a calamităților, Medicină de familie, Medicină internă-semiologie, Neurologie, Urgențe medicale „Gheorghe Ciobanu” și Chirurgie nr. 1 „Nicolae Anestiadi”.

Agenda evenimentului poate fi accesată aici

img24003775

img24003775

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!