ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

SFS a depistat nereguli la agenți economici care comercializează articole din metale prețioase

13:21 | 22.05.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 22 mai. /MOLDPRES/. Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a efectuat controale fiscale prin metoda verificării operative la 25 agenți economici care comercializează articole din metale prețioase. Ca rezultat, au fost constatate abateri ce țin de lipsa marcajului de stat sau marcarea neconformă (marcaj fals) a produselor, fiind ridicate 7,85 kg de articole confecționate din astfel de metale, transmite MOLDPRES.

Controalele au fost desfășurate în perioada decembrie 2023 – aprilie 2024. Acțiunea a avut scopul de monitorizare a activității contribuabililor în vederea respectării eliberării bonurilor fiscale la decontările cu numerar, declarării tuturor veniturilor și comercializării în baza licenței a articolelor din metale prețioase care sunt imprimate cu emblema producătorului şi imprimate cu marcajul de stat, aplicat de I.P. Camera de Stat pentru Supravegherea Marcării.

În context, Serviciul Fiscal de Stat recomandă tuturor contribuabililor să se conformeze benevol și să respecte legislația fiscale, întru evitarea acțiunilor de conformare forțată.

img24003777

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!