ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O expoziție de artă a fost inaugurată la Parlament

13:33 | 22.05.2024 Categorie: Cultură

Chişinău, 22 mai. /MOLDPRES/. Copii și tineri de la Școala de Arte din orașul Drochia și-au expus lucrările la Parlament. Expoziția cu genericul „Prin artă spre un viitor frumos” reunește circa 170 de exponate care ilustrează arta în viziunea copiilor. Evenimentul este organizat cu ocazia Zilei Parlamentului, comunică MOLDPRES.

Potrivit Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului, cele 27 de tablouri sunt pictate de elevi din clasele gimnaziale și primare. Desenele se remarcă prin diversitatea tematicilor abordate și prezintă tradiții populare, locuri pitorești, dar și activități cotidiene, pline de culoare și emoții. Elevii, sub îndrumarea profesorilor, au pictat în acuarelă, tempera, ulei, vopsea acrilică și creion.

O altă categorie de lucrări expuse sunt cele de artizanat și de artă decorativă, confecționate din paie și pănuși, nuiele, lână și ață. Copiii au expus păpuși în stil național, flori, genți, lucrări croșetate și tricotate. Obiectele din lut și ceramică ale renumitului meșter popular din nordul Moldovei, Iurie Cucuietu, care este și director al Școlii de Arte din Drochia, dau un colorit aparte expoziției, remarcându-se prin originalitate și rafinament. 

Expoziția este deschisă pentru vizitatori până pe data de 30 mai, de luni până vineri, între orele 8.00-17.00.

img24003778

img24003778

img24003778

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!