ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prioritățile de cooperare între PG, CSP și Comisia de la Veneția au fost discutate la Chișinău

14:24 | 23.05.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 23 mai. /MOLDPRES/. Procuratura Generală a Republicii Moldova a găzduit astăzi vizita Președintei Comisiei de la Veneția, Claire Bazy – Malaurie. La întrevedere a participat Ion Munteanu, Procuror General interimar, președintele Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), Dumitru Obadă, și membrii CSP, comunică MOLDPRES.

Potrivit PG, vizita s-a desfășurat în contextul reformei sectorului justiției, fiind discutate prioritățile esențiale de cooperare între Procuratura Generală, CSP și Comisia de la Veneția. Șeful interimar al procuraturii, Ion Munteanu a subliniat faptul că sectorul justiției se află într-un moment crucial, iar construirea unui sistem de drept eficient și necorupt este o prioritate de vârf a Procuraturii.

În cadrul discuțiilor, au fost abordate aspecte privind activitatea Procuraturii Anticorupție, competența materială și teritorială în cauzele penale gestionate de Procuratură, provocările legate de crearea unei instanțe de judecată anticorupție, precum și procesul de evaluare a integrității procurorilor.

La întrevedere conducerea PG a reafirmat angajamentul de a continua colaborarea strânsă cu Comisia de la Veneția și de a implementa recomandările acesteia pentru a asigura un sistem de justiție integru și independent.

img24003814

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!