ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

MAE: Între R. Moldova și Israel nu au fost introduse modificări în regimul de călătorie pentru cetățenii moldoveni

16:46 | 23.05.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 23 mai. /MOLDPRES/. Între Republica Moldova și Israel nu au fost introduse modificări în regimul de călătorie pentru cetățenii moldoveni. Precizările au fost făcute astăzi de Ministerul Afacerilor Externe (MAE) în contextul apariției în mediul online a informațiilor precum că Statul Israel ar urma să introducă vize electronice pentru cetățenii moldoveni, începând cu 1 iunie 2024, transmite MOLDPRES.

MAE a subliniat că aceste informații nu corespund adevărului. Totodată, instituția a îndemnat cetățenii să se informeze doar din surse oficiale și să nu distribuie informații neverificate.

„Ministerul Afacerilor Externe și Ambasada Republicii Moldova în Israel va comunica prompt orice modificare oficială în regimul de călătorie dintre cele două țări”, a comunicat instituția.

De asemenea, MAE a informat că statul Israel va introduce un program pilot de permise electronice de intrare pentru turiștii din SUA și Germania, începând cu 1 iunie 2024, iar ulterior acest program va fi extins pentru toate țările lumii.

img24003821

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!