ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Mihai Popșoi a anunțat crearea unui Consiliu diplomatic: „La început de mandat mi-am propus drept prioritate profesionalizarea diplomației noastre”

12:03 | 27.05.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 27 mai. /MOLDPRES/. În Republica Moldova va fi creat un Consiliu diplomatic care va dezbate subiecte de actualitate, dar și va facilita schimbul de experiență dintre diplomați. Anunțul a fost făcut astăzi de vicepremierul Mihai Popșoi, ministru al Afacerilor Externe, în timpul unor discuții cu presa, informează MOLDPRES.

Oficialul a subliniat că noul Consiliu va fi format din foști ambasadori, ex-miniștri de externe și lideri de opinie.

„Acești oameni au un cuvânt de spus grație experienței sale. Vom dezbate subiecte de actualitate. Ne propunem să-i ascultăm pe cei care au activat în condiții complicate și pot fi de ajutor diplomației noastre. De aceea, vom miza pe deschiderea și sprijinul celor care vor dori să se implice și să ajute. La început de mandat mi-am propus drept priorități profesionalizarea diplomației noastre, extinderea prezenței, dar și pro - activitatea acesteia. De aceea, am decis crearea acestui Consiliu”, a spus Mihai Popșoi.

Ministrul Afacerilor Externe, Mihai Popșoi, a prezentat astăzi rezultatele activității sale în cele patru luni de mandat.

img24003907

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!