ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

245 de copii și tineri din R. Moldova și din diasporă s-au înregistrat la Programul guvernamental DOR, ediția a XII-a

13:59 | 29.05.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 29 mai. /MOLDPRES/. Un număr de 245 de copii din din Republica Moldova și din diasporă s-au înregistrat la Programul guvernamental DOR „Diasporă*Origini*Reveniri”, ediția a XII-a, care se va desfășura în perioada 14-23 august. Informațiile au fost prezentate astăzi de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, transmite MOLDPRES.

Cele mai multe dosare au fost depuse de copii și tineri din țări precum Cehia, Portugalia, Italia, Irlanda, Marea Britanie, Franța, România, Elveția, Germania, Canada, Spania, Ucraina, Belgia, Grecia, Regatul Țărilor de Jos, Turcia, SUA și Federația Rusă.

„Ieri s-a încheiat înregistrarea pentru Programul guvernamental DOR. Pe parcursul a două luni s-au înregistrat 211 copii și tineri din diasporă, doritori de a participa și de a se conecta cu tradițiile, cultura, neamul și limba română. Totodată, 34 de copii sunt din Republica Moldova. În total, s-au înregistrat 245 doritori. Urmează selecția participanților conform criteriilor de eligibilitate și informarea părinților referitor la detaliile organizatorice”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă.

DOR este un Program dedicat atât copiilor și tinerilor din diasporă, cât și celor din Republica Moldova și se desfășoară sub patronajul Guvernului Republicii Moldova, prin intermediul Biroului relații cu diaspora.

Participarea la DOR este gratuită. Toate cheltuielile sunt asigurate din bugetul de stat, participanții suportă doar cheltuielile de transport spre/din Republica Moldova. Scopul Programului este consolidarea legăturilor emoționale, culturale și de identitate ale copiilor și tinerilor din diasporă cu țara de origine, Republica Moldova.

img24004003

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!