ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Energocom a procurat în premieră gaze naturale de la Balkan Gas Hub din Bulgaria

14:54 | 29.05.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 29 mai. /MOLDPRES/. SA Energocom a procurat în premieră gaze naturale de la Balkan Gas Hub din Bulgaria. Achiziția a avut loc pe 28 mai curent, transmite MOLDPRES. 

Energocom a precizat că volumul de 24 MWh va fi livrat în Republica Moldova astăzi, 29 mai. Achiziția a fost efectuată în calitate de test.

Compania are acces pe mai multe burse internaționale și deține licență de furnizare a gazelor naturale în Bulgaria, dar și în țările prin care gazele procurate vor ajunge în Moldova. Acest lucru permite SA Energocom să achiziționeze și să transporte gazele în mod independent, diversificând astfel sursele de aprovizionare a țării și oferind posibilitatea de procurare a gazelor la prețuri competitive.

img24004007

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!