ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cetățenii Republicii Moldova, îndemnați să se înregistreze prealabil pentru alegerile prezidențiale și referendumul din 20 octombrie 2024

15:29 | 29.05.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 29 mai. /MOLDPRES/. Cetățenii Republicii Moldova sunt îndemnați să participe la înregistrarea prealabilă pentru alegerile prezidențiale și referendumul republican constituțional din 20 octombrie 2024. Alegătorii pot face acest lucru pe platforma inregistrare.cec.md. Mesajul a fost transmis de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, transmite MOLDPRES.

Alegătorii pot să se înregistreze prealabil cel târziu cu 45 de zile înainte de ziua alegerilor, termenul limită fiind 6 septembrie 2024.

Acest exercițiu va permite autorităților să asigure o distribuție mai uniformă a secțiilor de vot din afara Republicii Moldova, astfel încât fiecare moldovean din diasporă să poată vota pentru alegerile prezidențiale și referendum.

„Să nu uităm că puterea democrației este în mâinile fiecăruia dintre noi, cetățenii acestei țări, iar fiecare dintre noi avem un vot-putere. Respectiv, pentru a face uz de acest vot, invităm și pe această cale reprezentanții diasporei să se înregistreze prealabil pentru a cunoaște unde avem nevoie să deschidem mai multe secții de votare”, a menționat Daniel Vodă.

Comisia Electorală Centrală a lansat ieri procedura de înregistrare prealabilă pe pagina web inregistrare.cec.md. Aplicația conține și opțiunea de înregistrare pentru votul prin corespondență în țările unde va fi implementată această metodă alternativă de vot: SUA, Canada, Islanda, Norvegia, Suedia, Finlanda.

Alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova și referendumul republican constituțional se vor desfășura pe data de 20 octombrie curent.

img24004012

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!