ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova va avea un sistem de stocare a energiei electrice în baterii pentru a îmbunătăți fiabilitatea rețelelor electrice

20:04 | 29.05.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 29 mai. /MOLDPRES/. Un sistem nou de dimensiuni mari pentru stocarea energiei electrice în baterii (BESS) și alte echipamente suplimentare vor fi procurate pentru a îmbunătăți fiabilitatea rețelelor electrice a Moldovei. Un anunț în acest sens a făcut de Secretarul de stat al Statelor Unite ale Americii, Antony Blinken, în timpul conferinței de presă susținută astăzi în comun cu șefa statului, Maia Sandu, la Chișinău, informează MOLDPRES.

Sistemul are scopul de a gestiona eficient rezervele de energie și fluctuațiile cererii, integra energia din surse regenerabile și de a mări capacitățile pe măsură ce necesitățile energetice ale consumatorilor evoluează.

Investiția, în valoare de 85 de milioane de dolari, face parte din pachetul de sprijin al Statelor Unite pentru sectorul energetic din Republica Moldova, în valoare totală de 300 milioane de dolari, anunțat anul trecut.

img24004022

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!