ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Alegeri europarlamentare: Peste 43 000 de cetățeni români din R. Moldova și-au exprimat dreptul la vot până la ora 17.30

17:52 | 09.06.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 9 iun. /MOLDPRES/. Peste 43 000 de cetățeni români din Republica Moldova și-au exprimat astăzi dreptul la vot în cadrul alegerilor europarlamentare până la ora 17.30. Datele sunt prezentate în timp real de Autoritatea Electorală Permanentă din România, informează MOLDPRES.

Pentru alegerile europarlamentare, în Republica Moldova sunt organizate 52 de secții de votare. Din numărul total de secții, 28 sunt deschise în zona centru, 17 - în zona nord și 7 în sudul țării. În municipiul Chișinău, alegătorii pot vota la una din cele 13 secții deschise.

Votarea a început la ora 07:00 și se va încheia la ora 22:00, ora locală. Alegătorii care la ora 22:00 se află la sediul secției de votare, precum și cei care se află la rând în afara sediului secției de votare pentru a intra în localul de vot, pot să exercite dreptul de vot până cel mult la ora 23:59, ora locală, în condițiile legii.

Harta interactivă a secțiilor de votare poate fi consultată aici - https://gis.registrulelectoral.ro/DrumLaSectieEuroparlamentare/

Alegerile europarlamentare au loc în perioada 6-9 iunie curent. În total, urmează a fi aleși 720 de europarlamentari. Scrutinul este desfășurat la fiecare cinci ani. La alegerile europarlamentare din 2019, în Republica Moldova au fost deschise 36 de secții de votare.

img24004310

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!