ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pe 1 iulie expiră termenul de achitare a impozitului pe bunurile imobiliare

14:45 | 11.06.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 11 iun. /MOLDPRES/. Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a atenționat astăzi că pe 1 iulie expiră termenul de achitare a impozitului pe bunurile imobiliare/ impozitului funciar, transmite MOLDPRES. 

Astfel, potrivit SFS, pe 1 iulie 2024 expiră termenul de achitare a impozitului în cazul bunurilor imobiliare şi a terenurilor deținute de persoane fizice - cetăţeni, precum şi în cazul terenurilor neevaluate în scopul impozitării ale gospodăriilor ţărăneşti (de fermier), existente și/sau dobândite până la 31 martie inclusiv a anului curent. 

Totodată, 25 martie 2025 este termenul limită de achitare a impozitului în cazul bunurilor imobiliare şi a terenurilor deținute de persoane fizice - cetăţeni, precum şi în cazul terenurilor neevaluate în scopul impozitării ale gospodăriilor ţărăneşti (de fermier), dobândite după 31 martie a anului curent.

Suma impozitului pe bunurile imobiliare/impozitului funciar – în cazul persoanelor fizice-cetățeni, precum și a impozitului funciar – în cazul gospodăriilor țărănești (de fermier) (pentru terenurile neevaluate) se calculează anual de către serviciile de colectare a impozitelor şi taxelor locale din cadrul primăriilor.

 

 

img24004353

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!