ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Alte două persoane reținute în dosarul schemei de manipulare a datelor INTERPOL

15:23 | 11.06.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 11 iun. /MOLDPRES/. Alte două persoane au fost reținute în dosarul schemei de manipulare a datelor INTERPOL. Reținerile au avut loc după desfășurarea unor noi percheziții de către procurorii anticorupție, informează MOLDPRES.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, pe 9 iunie curent, o persoană a fost reținută pe Aeroportul Internațional Chișinău la ieșirea din țară, fiind efectuată o percheziție corporală și ridicate dispozitive digitale și alte obiecte. Ulterior, procurorii au solicitat aplicarea arestului preventiv în privința acestei persoane. Astfel, magistrații Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, au admis astăzi demersul, fiind aplicat arestul preventiv pe un termen de 30 de zile.

Totodată, pe 10 iunie, o altă persoană a fost reținută, fiind efectuate percheziții la mai multe adrese. După o evaluare a riscurilor implicate, procurorii au decis astăzi eliberarea persoanei, care urmează a fi cercetată în stare de libertate.

Pe 4 iunie curent, patru persoane au fost reținute în urma mai multor percheziții desfășurate în cadrul unei anchete comune între Republica Moldova și Republica Franceză, ce investighează o presupusă schemă de corupție prin care persoane publice din Republica Moldova și din alte țări ar fi primit mită pentru a interfera cu publicarea de către INTERPOL a Notificărilor Roșii pentru infractori din diferite țări, anunțați în căutare internațională. Pe 6 iunie, încă o persoană a fost reținută în acest caz.

img24004357

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!