ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Meteorologii au anunțat Cod galben de instabilitate atmosferică

15:29 | 11.06.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 11 iun. /MOLDPRES/. Meteorologii au anunțat Cod galben de instabilitate atmosferică, valabil în zona nord, centru și parțial în sudul țării, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, avertizarea va fi valabilă în perioada 11 iunie, ora 15.00 - 12 iunie, ora 2.00. În acest interval se prevăd ploi de scurtă durată însoțite de descărcări electrice, izolat averse puternice și grindină. Astfel, în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 15-45 l/m2 și intensificări ale vântului în rafale de până la 15-20 m/s.

În cazul Codului galben, condiţiile vremii sunt potenţial periculoase, iar fenomenele meteorologice prognozate sunt obişnuite pentru teritoriul ţării, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activităţi socio-economice.

img24004359

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!