ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, în discuții cu coraportorii APCE despre organizarea alegerilor libere și corecte

09:23 | 03.07.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 3 iul. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut, astăzi, o discuție cu coraportorii Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Pierre-Alain Fridez și Zanda Kalniņa-Lukaševica, informează MOLDPRES cu rferire la comunicatul Legislativului.

Oficialii au discutat despre evoluțiile recente din țara noastră, despre pregătirea alegerilor prezidențiale și a referendumului constituțional. „În această toamnă, la 20 octombrie, în Republica Moldova vor avea loc 2 scrutine electorale importante pentru democrația și viitorul țării noastre. Moldova este ținta unei campanii hibride fără precedent din partea Federației Ruse și a grupărilor criminale. Unicul scop al lor este să dezbine societatea și să slăbească instituțiile statului”, a menționat Președintele Parlamentului în cadrul discuțiilor.

Șeful legislativului a mai subliniat că țara noastră are nevoie în continuare de sprijin din partea Consiliului Europei în consolidarea democrației, în realizarea reformei justiției, în lupta cu corupția, dar și în organizarea alegerilor libere și corecte.

Tot astăzi, coraportorii s-au întâlnit cu deputații din majoritatea parlamentară și din opoziție.

Coraportorii Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Pierre-Alain Fridez și Zanda Kalniņa-Lukaševica, se află, în perioada 1-3 iulie, într-o vizită de documentare în Republica Moldova.

img24004978

img24004978

img24004978

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!