ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova va beneficia de asistență financiară acordată de Guvernul Canadei

09:50 | 08.07.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 8 iul. /MOLDPRES/. Republica Moldova ar putea beneficia de un împrumut de 120 de milioane de dolari canadieni, acordat de Guvernul Canadei. Membrii Comisiei parlamentare politică externă și integrare europeană au aprobat avizul consultativ privind inițierea negocierilor unui Acord în acest sens, informează MOLDPRES.

Mijloacele financiare vor fi direcționate pentru finanțarea necesităților bugetului de stat. Banii vor fi folosiți pentru promovarea creșterii durabile prin intensificarea concurenței și a creșterii generate de sectorul privat, pentru consolidarea rezilienței refugiaților și a gospodăriilor, pentru sprijinirea rezilienței climatice și a tranziției spre energia verde. De asemenea, asistența financiară va suplini Programul oferit țării noastre de Banca Mondială „Operațiunea Politica de dezvoltare pentru sprijinirea creșterii și rezilienței în Moldova”, care va fi semnat în perioada următoare.

Împrumutul va fi oferit țării noastre pentru o perioadă de zece ani. După semnarea documentului, Parlamentul va examina proiectul de ratificare a acestuia.

img24005138

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!