ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului a avut o întrevedere cu Comisarul european pentru Vecinătate și Extindere

15:28 | 10.07.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 10 iul. /MOLDPRES/. Președinta Maia Sandu s-a întâlnit astăzi cu Olivér Várhelyi, comisarul european pentru Vecinătate și Extindere, care întreprinde o vizită de lucru la Chișinău pentru demararea procesului bilateral de analiză a corespunderii legislației naționale cu cea a UE (screening), comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

Agenda discuțiilor a inclus subiecte privind progresul Republicii Moldova în procesul de aderare la Uniunea Europeană, securitatea regională și sprijinul UE pentru eforturile de modernizare a țării. 

Șefa statului a exprimat recunoștință pentru asistența financiară semnificativă oferită de Uniunea Europeană. Totodată, președinta Maia Sandu a subliniat importanța susținerii Ucrainei, inclusiv pentru asigurarea securității în Republica Moldova și în regiune. 

De asemenea, Maia Sandu a reafirmat angajamentul țării noastre de a avansa în parcursul european, subliniind că autoritățile vor finaliza reformele inițiate, inclusiv, în domeniul justiției.

img24005260

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!