
Festivalul-concurs internațional ”Constelația talentelor” a ajuns la cea de-a V-a ediție
Chişinău, 25 oct. /MOLDPRES/. Tineri artiști din 25 de țări vor participa la Festivalul-concurs internațional de cântec, dans, arta vorbirii, cea instrumentală, arta plastică și modeling, ediția V-a, care se va desfășura în perioada 28-30 octombrie la Chișinău în format mixt (cu prezență fizică și online). În total, vor lua parte circa 700 persoane - soliști, membri ai colectivelor de dans și ai ansamblurilor vocale, informează MOLDPRES.
Solicitată de agenție, Eugenia Ursu, președintele Asociației Obștești "Moldova și minoritățile sale", Club UNESCO, producătorul festivalului, a menționat că obiectivele proiectului le constituie promovarea tinerelor talente în domeniile respective, dezvoltarea și consolidarea relațiilor de prietenie între popoare prin mesagerii și ambasadorii păcii, participanți la festival.
Potrivit sursei citate, fiecare tânăr participant va avea posibilitatea de a-și realiza performantele și va fi apreciat de către un juriu profesionist internațional, în frunte cu Bedros Kirkorov, Artist al Poporului din Federația Rusă, colegi participanți, spectatori și telespectatori din mai multe țări.
Evenimentul va fi moderat în trei limbi - română, rusă și engleză. Concursul în format live va avea loc la Palatul Feroviarilor din Chișinău.
Prima ediție a Festivalului Internațional ”Constelația talentelor” a avut loc în 2017 și la el au participat peste 300 de tineri artiști din 18 țări. Cea de-a doua, din 2018 a reunit peste 450 de tineri din 19 țări, iar cea de-a treia, din 2019 – 800 de concurenți din 20 de țări. Ediția din anul trecut s-a desfășurat în format online și la ea au luat parte 650 de tineri artiști din 37 de țări.
Universitatea de Stat din Moldova celebrează tradiția și performanța: a V-a ediție a Zilei Portului Popular și Gala Excelenței Academice
Ministrul român al Culturii, la Strășeni: „Mă simt bine între cei care cultivă poezia, muzica, limba, civilizația și valorile comune”
Până la 120.000 de lei pentru tinerii specialiști în cultură: a început înscrierea pentru repartizarea în câmpul muncii
Gala Premiilor Uniunii Scriitorilor din Moldova: Claudia Partole, Grigore Chiper și Lilia Bicec – printre laureații anului editorial 2024
Ziua Națională a Portului Popular, sărbătorită la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală
Expoziția „MărturIE a dragostei pentru port” a fost inaugurată la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Ministrul Culturii al României, Demeter András István, în prima vizită la Chișinău: Un gest simbolic de deschidere și colaborare
Președinta Maia Sandu, la Festivalul „La Nistru la Mărgioară”: „Folclorul este glasul prin care ne spunem povestea ca neam”
Moldova și Polonia semnează un protocol pentru dezvoltarea turismului durabil și a infrastructurii
Vicepremierul Mihai Popșoi efectuează o vizită în Croația. Oficialul va participa la conferința internațională Dubrovnik Forum
GALERIE FOTO // Parlamentul de legislatura XI și-a încheiat activitatea: O perioadă complexă cu provocări majore, în obiectivul MOLDPRES
În primul semestru, 46 de antreprenori au fost susținutți de Fondul Internațional pentru Dezvoltarea Agricolă
În Republica Moldova va fi instituit Registrul Animalelor de Companie
Bosnia comemorează 30 de ani de ani de la genocidul de la Srebrenica
Noua lege a cetățeniei a fost votată în Parlament
Procurorul de legătură al Moldovei la Haga va avea statut reglementat
Zelenski a discutat cu senatori americani despre echipamente militare şi sancţiuni împotriva Rusiei
Peste 3 mii de candidați vor participa la sesiunea suplimentară de bacalaureat
Dolarul scade, iar euro crește ușor
Președinta Maia Sandu a avut o întrevedere cu Cancelarul federal al Germaniei, Friedrich Merz
Cristina Gherasimov salută Declarația Parlamentului privind integrarea europeană: „Un îndemn clar către cetățeni să privească cu încredere spre viitor”
Cetățenii vor evita cheltuielile nejustificate în caz de executare silită
Președinta Maia Sandu la Conferința pentru Reconstrucția Ucrainei: „Bunăstarea Moldovei, la fel ca securitatea sa, este profund legată de viitorul Ucrainei”
Parlamentul a adoptat Declarația privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană
Igor Grosu, la final de mandat: „Moldova merită să se regăsească în marea familie europeană”