
Scriitoarea Mihaela Perciun: ”În perioada pandemiei, am editat un roman”
Chişinău, 23 oct. /MOLDPRES/. În perioada pandemiei, prozatoarea Mihaela Perciun a publicat romanul „Satisfacție”, informează MOLDPRES.
Solicitată de agenție, Mihaela Perciun a menționat că volumul cuprinde 160 de pagini și se referă la copiii din perioada sovietică. ”Eroina este o copilă de la orfelinat, care mai târziu își face o carieră fulminantă, ajungând până la funcția de prim-secretar raional de partid. Până la urmă, această femeie devine un monstru în raport cu membrii familiei și decăderea ei se petrece pe fundalul tranziției la perioada care a urmat după destrămarea imperiului sovietic. Volumul a fost lansat recent la Biblioteca publică „O. Ghibu””, a precizat autoarea.
Tot în perioada pandemiei, Mihaela Perciun a lucrat la un alt roman, intitulat ”Răutatea răutăților”. ”Este vorba despre relațiile dintre membrii unei familii în pandemie. Capul familiei, afectat de COVID-19, moare și se începe împărțirea averii”, a mai spus Mihaela Perciun. Autoarea nu ne dezvăluie finalul, care rămâne a fi o surpriză pentru cititori.
Scriitoarea a recitit mai multe romane din literatura universală și autohtonă. ”Pentru mine, perioada pandemiei, cu toate restricțiile ei, a fost una prolifică, în care nu am disperat, ci am creat. Am comunicat on-line cu mai multă lume. Mi-am dat seama, că indiferent de situație, trebuie să fim pregătiți moral pentru orice. Sunt sigură că pandemia va trece și vom reveni la normalitate. Dar normalitatea va fi alta”, a mai spus scriitoarea.
Mihaela Perciun s-a născut la 15 februarie 1957 în satul Pripiceni-Răzeşi, raionul Rezina, într-o familie de pedagogi. Licențiată a Facultății de Biologie a Universității de Stat din Moldova în 1980. Activează în domeniile pedagogic şi științific.
În 2003, a debutat editorial cu volumul de proză scurtă ”O fabulă pentru rege”, urmat de volumele ”Printre vagoane” (roman, 2005), ”Printre bărbați” (roman, 2010), ”Băltoaca” (proză scurtă, 2012), ”Mama s-a măritat” (proză scurtă, 2014), ”Bustul lui Stalin” (piese de teatru, 2016), ”Cenușă rece” (roman, 2017), ”Vâltori ascunse” (proză scurtă, 2018) și ”Satisfacție” (2020). Este deținătoare a mai multor premii literare din R. Moldova și România.
Universitatea de Stat din Moldova celebrează tradiția și performanța: a V-a ediție a Zilei Portului Popular și Gala Excelenței Academice
Ministrul român al Culturii, la Strășeni: „Mă simt bine între cei care cultivă poezia, muzica, limba, civilizația și valorile comune”
Până la 120.000 de lei pentru tinerii specialiști în cultură: a început înscrierea pentru repartizarea în câmpul muncii
Gala Premiilor Uniunii Scriitorilor din Moldova: Claudia Partole, Grigore Chiper și Lilia Bicec – printre laureații anului editorial 2024
Ziua Națională a Portului Popular, sărbătorită la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală
Expoziția „MărturIE a dragostei pentru port” a fost inaugurată la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Ministrul Culturii al României, Demeter András István, în prima vizită la Chișinău: Un gest simbolic de deschidere și colaborare
Președinta Maia Sandu, la Festivalul „La Nistru la Mărgioară”: „Folclorul este glasul prin care ne spunem povestea ca neam”
Moldova și Polonia semnează un protocol pentru dezvoltarea turismului durabil și a infrastructurii
Discuții la Guvern despre modificările Legii privind avocatura: „Nu afectează exercitarea activității de avocat, dar țin exclusiv de aspecte legate de organizarea internă”
Mihai Popșoi, la Bruxelles: „Sprijinul constant al UE ne face mai rezilienți”
Fonduri pentru dezvoltarea satelor și orașelor din Moldova. Dorin Recean: „2,83 miliarde de lei au fost investiți în proiecte care îmbunătățesc viața oamenilor de zi cu zi”
Remaniere majoră la Kiev. Zelenski a anunțat cine ar putea fi noul premier al Ucrainei
Drumul R34, în plin proces de reabilitare: 83 km de infrastructură modernizată în sudul țării #MoldovaPoate
Furnizorii de servicii media, difuzorii și distribuitorii de publicitate pot difuza doar mesaje de interes public aprobate de CEC
Clădirile serviciilor sociale, transformate în spații eficiente energetic. Parteneriat între Ministerul Energiei și Fundația Soros Moldova
IGP a anunțat motivul omorului de la Fălești
Zelenski susține că a avut o discuție productivă cu emisarul special american Kellogg la Kiev
Numărul copiilor de etnie romă care primesc burse de merit s-a dublat în ultimii doi ani
Peste 14.000 de solicitări la Serviciul de Urgență în ultima săptămână. 120 de victime în urma accidentelor rutiere
Președinta Maia Sandu, mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Naționale a Franței: „Un partener strategic și prieten loial”
Trei persoane, condamnate pentru trafic de influență la obținerea frauduloasă a certificatelor medicale pentru permisul de conducere
Circa 29 milioane de lei au fost direcționați agricultorilor de către AIPA în perioada 7-11 iulie
Ministerul Justiției a inițiat discuții cu reprezentanții avocaturii și autoritățile responsabile
Spații gratuite pentru copii la locul de muncă al părinților. Alexei Buzu: „Construim un mediu de lucru mai prietenos pentru familii”