ro
Economie
08 Mai, 2025 / 18:47
/ Acum 5 ore

Drumarii consolidează parteneriatul cu antreprenorii ca investițiile în infrastructura rutieră să genereze rezultate vizibile

Antreprenorii implicați în implementarea proiectelor prevăzute în anexele 1 şi 2 ale Programului Fondului Rutier au foct convocaţi astăzi la Administraţia de Stat a Drumurilor (ASD), pentru discuţii ce ţin de asigurarea calității în execuția lucrărilor și consolidarea parteneriatului între autoritățile publice și antreprenori, bazat pe principii de corectitudine, transparență, asumarea responsabilităților și respectarea obligațiilor contractuale, transmite MOLDPRES.

Agenda întrunirii a inclus subiecte despre buna desfășurare a proiectelor de infrastructură rutieră, dificultățile întâmpinate în procesul de execuție, respectarea cerințelor tehnice și importanța unui mecanism de control eficient pe tot parcursul lucrărilor, astfel încât fondurile publice alocate să fie valorificate responsabil, cu impact vizibil și de durată.

„Investițiile în infrastructura rutieră trebuie să genereze rezultate vizibile, durabile și în beneficiul cetățenilor. Este important ca antreprenorii să își cunoască și să își respecte capacitatea de execuție, iar proiectele să fie gestionate cu profesionalism și responsabilitate. Doar astfel vom putea asigura calitatea lucrărilor și utilizarea eficientă a fondurilor publice”, a declarat vicepremierul Vladimir Bolea, ministru al Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale (MIDR).

La rândul său, directorul general al ASD, Sergiu Bejan, a subliniat angajamentul instituției în gestionarea proiectelor de infrastructură.

„Obiectivul nostru este ca fiecare proiect să fie dus la bun sfârșit în condiții optime, cu respectarea standardelor și a termenelor asumate. Calitatea lucrărilor rămâne criteriul primordial în tot ceea ce facem și principala noastră prioritate”, a spus Sergiu Bejan.

O sumă de 1,7 miliarde de lei va fi investită în acest an în modernizarea drumurilor publice naționale, astfel încât să fie îmbunătățite condițiile de circulație și să fie asigurată siguranța în trafic. Banii sunt repartizați pentru lucrări de întreținere periodică a drumurilor publice naționale atât pe timp de vară, cât și pe timp de iarnă, dar și pentru reparații curente la drumuri și construcții inginerești, inclusiv pentru îmbunătățirea drumurilor publice regionale.