
Mai mult de o treime din populația lumii nu a folosit niciodată internetul
New York, 1 dec. /MOLDPRES/. Deși utilizarea internetului a crescut considerabil în ultimii doi ani, aproape 3 miliarde de oameni din întreaga lume nu au intrat niciodată online, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.
Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor (ITU) a ONU a estimat că 96% dintre cei 2,9 miliarde de oameni trăiesc în țări în curs de dezvoltare. Situația rămâne deplorabilă, deoarece 2,9 miliarde de oameni - sau 37% din populația lumii - nu au descoperit până acum lumea fascinantă a internetul.
În acest an, numărul estimat de persoane care au intrat online a crescut de la 4,1 miliarde în 2019 la 4,9 miliarde, parțial din cauza „creșterii conectivității COVID”. Dar chiar și printre acești utilizatori de internet, multe sute de milioane s-ar putea să intre online doar rar, folosind dispozitive partajate sau confruntându-se cu viteze de conectare care le împiedică utilizarea internetului.
Secretarul general al ITU, Houlin Zhao a declarat că Uniunea pe care o conduce „ va lucra pentru a se asigura că elementele de bază sunt la locul lor pentru a conecta restul de 2,9 miliarde. Suntem hotărâți să ne asigurăm că nimeni nu va fi lăsat în urmă”.
Totuși, numărul de utilizatori la nivel global a crescut cu peste 10% în primul an al crizei COVID – de departe cea mai mare creștere anuală dintr-un deceniu. Agenția a citat măsuri precum blocarea, închiderea școlilor și necesitatea de a accesa servicii precum serviciile bancare de la distanță.
În plan mondial, creșterea nu este uniformă. Accesul la internet este adesea inaccesibil în țările mai sărace – aproape trei sferturi dintre oameni nu au fost niciodată online în cele 46 de țări cel mai puțin dezvoltate.
Tinerii, bărbații și locuitorii din mediul urban au mai multe șanse să folosească internetul decât adulții în vârstă, femeile și cei din zonele rurale, diferența de gen fiind mai pronunțată în țările în curs de dezvoltare.
Foto: inforcorte.pt
Comisia anunță reformarea uniunii vamale a UE, modernizarea procedurilor vamale și îmbunătățirea controalelor asupra mărfurilor
Rușii au atacat din nou mai multe regiuni ale Ucrainei, inclusiv Odesa și Nikolaev
Ministrul german de Externe se află la Kiev pentru a discuta despre sprijinul acordat Ucrainei
Grav accident la Bacău. Un autobuz cu 60 de cetățeni ucraineni s-a ciocnit cu un microbuz
Proteste în Serbia: manifestanții au ridicat baricade în Belgrad şi în alte oraşe
Europa în alertă: primul val de căldură din 2025 aduce temperaturi de până la 42°C
Un avion de vânătoare F-16 s-a prăbușit în timp ce respingea un atac rusesc. Zelenski a ordonat elucidarea cazului
Zelenski i-a acordat Ordinul Libertății președintelui polonez Duda, sosit în vizită de adio la Kiev
Zeci de mii de persoane au manifestat la Belgrad pentru a cere alegeri anticipate
Vremea se menține stabilă, fără precipitații
Statul Major ucrainean declară că trupele ruse au fost respinse din regiunea Dnipropetrovsk
Exportul de servicii a crescut cu peste 10 la sută în primul trimestru din 2025
Activitatea agenților imobiliari va fi reglementată prin lege
Șefa statului a participat la inaugurarea sediului renovat al Centrului de Sănătate Publică Cahul
Republica Moldova, reprezentată la reuniunea de nivel înalt a Constituenței FMI și a Grupului Băncii Mondiale
12 milioane de euro vor fi investite pentru asigurarea accesului la apă potabilă în localitățile rurale
Republica Moldova va primi o finanțare suplimentară de 40 de milioane de euro din partea BERD pentru reabilitarea drumurilor
Guvernul inaugurează expoziția „Teroarea sovietică în RSS Moldovenească” în Piața Marii Adunări Naționale
15 iulie - termenul limită de prezentare de către partide a rapoartelor financiare pentru primul semestru al anului 2025
Premierul Dorin Recean: „În ultimii ani, am obținut independența energetică a țării și ne-am dezlegat de șantajul cu gaz”
Summitul Moldova - UE // Daniel Vodă: „Europa vine la Chișinău pentru că Moldova livrează rezultate concrete și este pe calea transformării”
Eduard Ciobanu, reales președinte al Asociației Presei Sportive din Moldova. „Printre priorități, organizarea unui Campionat European de fotbal printre jurnaliști”
Centrul de Sănătate Publică de la Cahul, inaugurat după modernizare. Maia Sandu: „E nevoie să facem investiții în continuare”
Stelian Ruslan Grecu, student al Academiei Ștefan cel Mare: „Cea mai prețioasă lecție oferită de academie este lecția triumfului dreptății”
Daniel Vodă, despre protestul organizat la Guvern: „Noi construim în timp ce alții strigă, noi venim cu soluții, iar alții cu spectacol”