
Putin declară că marina rusă poate lansa o "lovitură imposibil de prevenit"
Sankt Petersburg, 26 iul. /MOLDPRES/. Președintele Rusiei revine cu declarații militariste. El consideră că marina rusă poate detecta orice inamic și poate lansa o „lovitură imposibil de prevenit”, dacă e nevoie, a spus președintele rus Vladimir Puțin. Declarația vine la câteva săptămâni după ce o navă de război britanică s-a aflat în centrul unui incident în Marea Neagră, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.
„Suntem capabili să detectăm orice inamic sub apă, deasupra apei, în aer și, dacă e nevoie, să lansăm o lovitură imposibil de prevenit împotriva acestuia”, a spus Putin duminică, la parada de Ziua Marinei de la Sankt Petersburg.
Avertizările războinice ale președintelui rus vin după un incident petrecut în Marea Neagră în iunie, când Rusia a spus că a tras focuri de avertizare și a aruncat bombe în fața unei nave de război britanice pentru a o alunga din apele teritoriale ale Crimeei.
Londra a respins relatarea Rusiei despre incident, spunând că distrugătorul HMS Defender nu a fost vizat și că, dacă au fost trase focuri de armă, acestea făceau parte probabil dintr-un „exercițiu de artilerie” rus anunțat în prealabil.
„Nu s-au tras niciun fel de focuri de avertisment asupra HMS Defender. Nava Royal Navy executa o trecere nevinovată prin apele teritoriale ale Ucrainei, conform legislației internaționale”, a spus ministerul britanic al Apărării.
Rusia a anexat Crimeea de la Ucraina în 2014, dar acest lucru nu este recunoscut nici chiar de Belarus. Cele mai multe țări din lume consideră în continuare peninsula drept parte a Ucrainei, nu a Rusiei.
Și luna trecută Putin a declarat că Rusia ar fi putut scufunda nava HMS Defender, acuzând-o că a intrat ilegal în apele sale teritoriale, fără să înceapă al treilea război mondial. Oficialii britanici spun însă că distrugătorul nu se afla în apele teritoriale ale Rusiei.
foto: agerpres.ro
VIDEO // Dosar vizând acte de identitate românești false. Peste 7 mii de originari din fostele state sovietice și-au stabilit domiciliu fictiv în România
Germania și Ucraina au în vedere o cooperare tehnologică mai strânsă și producția comună de armament pe teritoriul Ucrainei
Putin vrea să cucerească Odesa pentru a tăia accesul Ucrainei la mare (media)
Polonia își încheie președinția semestrială în Consiliul UE: a confirmat influența Varșoviei și rolul său de putere regională
Comisia anunță reformarea uniunii vamale a UE, modernizarea procedurilor vamale și îmbunătățirea controalelor asupra mărfurilor
Rușii au atacat din nou mai multe regiuni ale Ucrainei, inclusiv Odesa și Nikolaev
Ministrul german de Externe se află la Kiev pentru a discuta despre sprijinul acordat Ucrainei
Grav accident la Bacău. Un autobuz cu 60 de cetățeni ucraineni s-a ciocnit cu un microbuz
Proteste în Serbia: manifestanții au ridicat baricade în Belgrad şi în alte oraşe
Președinta Maia Sandu, în vizită de lucru în raionul Strășeni: „Prin muncă și sprijin european, transformăm satele și orașele Moldovei în localități moderne”
FOTO // Expoziția „Teroarea sovietică în RSS Moldovenească” revine în PMAN pentru al treilea an consecutiv
Ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Paun Rohovei: „Cei care au comis crime de război trebuie trași la răspundere. În caz contrar, lumea riscă să alunece într-un haos”
Premierul Dorin Recean a inspectat lucrările de reparație a drumului R26 Bender – Căușeni – Cimișlia
Sfârșitul de săptămână vine cu temperaturi caniculare în toată țara
Peste 55.000 de moldoveni vor avea acces la apă potabilă sigură, grație unui proiect finanțat de Regatul Belgiei
Igor Grosu, în contextul creșterii cazurilor de intimidare a jurnaliștilor: „Vom veni cu amendamente la Codul Penal”
Președinta Maia Sandu va efectua vizite de lucru în Polonia și Italia pentru a consolida parcursul european al Republicii Moldova
Moldovenii care muncesc în Elveția vor avea acces la pensii și garanții sociale
Bașcana Găgăuziei își va afla sentința pe 5 august. Procurorii au solicitat instanței condamnarea acesteia la 9 ani de închisoare
Cultura națională, păstrată de moldovenii stabiliți în Kazahstan. Mihai Popșoi: „Sprijinirea diasporei rămâne o prioritate”
Regele fotbalului românesc, Gheorghe Hagi, primit cu multă căldură la Cahul: proiecte de colaborare cu Constanța în domeniul fotbalului pentru copii
Sergiu Lazarencu, în dialog la Bruxelles cu europarlamentarul Siegfried Mureșan: „Sprijinul UE aduce mai aproape viitorul european al R. Moldova”
Republica Moldova își consolidează apărarea aeriană printr-o lege nouă
Soroca, Otaci și Vulcănești vor avea drumuri reabilitate cu sprijinul BERD
295 000 de elevi vor primi câte 1 000 de lei înainte de noul an școlar